Novinky

          • Propagácia školy

          • Dňa 14. októbra 2025 sme boli prezentovať našu školu na rodičovskom združení deviatakov v Lendaku.

            Propagáciu realizovali Ing. Tomáš Hudáček, zástupca riaditeľa pre teoretické vyučovanie, Mgr. Pavol Danielčák, hlavný majster odborného výcviku pre technické odbory a potravinárske výrobky prezentovala žiačka IV.CK Andrea Budzáková.

            Školu sme prezentovali krátkym filmom a stručnou charakteristikou jednotlivých odborov. Stretli sme sa s pozitívnym ohlasom zo strany rodičov, mnohí prejavili záujem o štúdium v našej škole.

            Ing. Tomáš Hudáček

          • Účasť na odbornom seminári o varení

          • Dňa 10. októbra 2025 sme sa zúčastnili odborného seminára o varení na multifunkčných zariadeniach JIPA, ktorý sa konal v Showroome CORA GASTRO v Poprade.

            Počas seminára sme mali možnosť oboznámiť sa s novými spôsobmi využitia multifunkčnej panvice, jej modernými funkciami a praktickými ukážkami prípravy jedál – od pomalého nočného varenia hovädzieho mäsa

            až po tradičné pokrmy ako kurča na paprike, vaječná omeleta či štrúdla podávaná s pudingom.

            Seminár bol prínosný nielen z hľadiska rozšírenia odborných vedomostí, ale aj pre získanie nových inšpirácií do praktického vyučovania.

            Marek Kováč

          • Týždeň farieb je tu!

          • Od 13. do 17. októbra 2025 sa naša škola zafarbí každý deň inak.

            Každý sa môže zapojiť stačí ak:

            • si oblečieš jednu vec v danej farbe (akceptujeme rôzne odtiene),
            • alebo si vezmeš farebný doplnok.

            Pridaj sa a vytvorme spolu veselú a pestrú atmosféru!

            Mgr. Tatiana Jacenková

            Pondelok v EP Rakúsy.

          • Erasmus

          • Už aj naši žiaci sa zúčastnili projektu Erasmus. Na 14 dní mohli žiaci tried III.AM a IV.AM nahliadnuť do života a stať sa aj súčasťou Střední školy zemědělské a Vyšší odborní školy v českom meste Chrudim.

            Počas odborného výcviku žiaci pracovali s teleskopickým manipulátorom, overili si svoje znalosti a zručnosti pri jesennej príprave pôdy a neopomenuli ani v živočíšnej výrobe. Zoznámili sa s modernými poľnohospodárskými metódami, prakticky si vyskúšali navádzanie strojov, variabilné dávkovanie hnojív či osív a pracovali aj s výnosovými mapami v reálnych podmienkach výroby.

            Okrem školského hospodárstva, kde prax prebiehala si naši žiaci v rámci exkurzií prezreli aj viacero moderných poľnohospodárskych podnikov zameraných na rastlinnú výrobu, živočíšnu výrobu aj spoločnosť, ktorá sa venuje výrobe a predaju poľnohospodárskej techniky či dokonca šľachtiteľskú stanicu.

            Vo voľnom čase spoznali krásy mesta Chrudim a jeho okolia,  zavítali aj do Prahy a Pardubíc.

            Počas tejto mobility sa teda venovali vzdelávaniu vo svojom odbore aj bohatému programu. Žiaci tak získali nové poznatky, skúsenosti a medzinárodné priateľstvá.

            Ing. Samuel Mačák

          • KOŽAZ v III.CB, III.CC, III.CK

          • Posledné tretiacke triedy absolvovali vo štvrtok 9.októbra 2025  KOŽAZ v prostredí TANAPU, v  chránenej rezervácii Pramenisko.

            Žiaci III.CB, III.CC a III.CK po prednáške a prechádzke v lužnom lese ukončili kurz v Múzeu TANAPU v Tatranskej Lomnici.

            Neustále si musíme pripomínať, že prírodné krásy v našom okolí si treba chrániť a vážiť.

            Ing. Kamila Chovancová

          • Domáci šípkový džem v I.IK a II.IK

          • V rámci jesenných aktivít sme si pripravili domáci šípkový džem.

            Šípky sme si poriadne očistili a s trpezlivosťou spracovali. Džem má jemnú, sladko-kyslú chuť a je plný vitamínu C – ideálny na chladnejšie dni.

            Bc. Bibiána Grivalská, Mgr. Dana Lacková

          • Zbierka na pomoc po ničivom požiari

          • Po včerajšom zničujúcom požiari rodinného domu na Športovej ulici v Lendaku zverejňujeme číslo účtu rodiny nášho spolužiaka Tadeáša Neupauera (IV.AM) pre všetkých tých, ktorí chcú akoukoľvek čiastkou prispieť k obnove ich zničeného domu. 

            Číslo účtu: SK42 0900 0000 0000 9327 1052

            Zároveň zajtra (9.10.2025) budú žiaci školy prechádzať školou s pokladničkou, aby ste dobrovoľným príspevkom a vy prispeli na pomoc a obnovu ich rodinného domu. 

            Všetkým darcom vopred ďakujeme za akúkoľvek finančnú pomoc!

          • Senzorické hodnotenie pekárskych výrobkov

          • V rámci predmetu pekárska technológia žiaci IV.CP vykonali senzorické hodnotenie chleba a pečiva pripravených v našej pekárni.

            Hodnotili vzhľad, vôňu, chuť, štruktúru a celkový dojem. Cieľom bolo precvičiť si senzorické schopnosti a uplatniť teoretické znalosti v praxi. Aj takto zaujímavá môže byť hodina teoretického vyučovania.

            Ing. Eva Veselovská

          • Jesenný KOŽAZ

          • Aj keď sa príroda pomaly začína pripravovať na zimu, žiakom III.EA, III.EM a III.EO ochladenie nevadilo.

            Pod vedením Ing. Ivana Troppa a Ing. Kamily Chovancovej absolvovali kurz na ochranu života a zdravia v chránenej prírodnej rezervácii Pramenište a v Múzeu TANAP-u v Tatranskej Lomnici.

            Ing Kamila Chovancová

          • Školský turnaj vo futsale

          • Dňa 15.10.2025 sa v školskej telocvični uskutoční turnaj o majstra školy vo futsale.

            Zúčastniť sa môžu výbery z jednotlivých tried v počte 6 hráčov.

            Súpisky družstiev vo forme meno, trieda, odbor odoslať do 13.10.2025 na EduPage Ing. Ivanovi Troppovi

            Presná organizácia turnaja bude aktualizovaná pred turnajom.

            Ing. Ivan Tropp

          • Žiaci našej školy úspešní v kvíze o zemiakoch

          • Pri príležitosti XXI. ročníka Spišského zemiakárskeho jarmoku v Spišskej Belej sa 18. – 19. septembra 2025 naši žiaci zúčastnili kvízovej súťaže „Zemiaky – naše každodenné“.

            Do súťaže sa zapojilo 50 žiakov z odborov veterinárne zdravotníctvo a hygiena, mechanizácia pôdohospodárstvaagromechanizátor. Kvíz preveril vedomosti z biológie, histórie, pestovania a skladovania zemiakov, chorôb a škodcov, odrôd a stolovej hodnoty.

            Víťazi:   1. miesto: Miroslav Lipták (I.AV)

                          2. miesto: Boris Kačmarčík (I.AM)

                          3. miesto: Jakub Kurčák (I.AM)

            Víťazom diplomy a hodnotné ceny odovzdali organizátori jarmoku spolu s ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ing. Richardom Takáčom.

            Srdečne gratulujeme!                                                                     

                                                                                                                      Ing. Martina Lachová

          • Návšteva ministra

          • V sobotu, 20. septembra 2025, sme boli poctení osobnou návštevou ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ing. Richarda Takáča.

            Pán minister si prehliadol priestory budovy školy a EP Pradiareň. Bol nadšený a vyjadril obdiv a podporu v našej ďalšej činnosti.

            V rámci 21. ročníka Spišského zemiakarského jarmoku ocenil študentov školy za výsledky v teste o zemiakoch a pristavil sa pri našej prezentácii potravinárskych odborov. Jeho pozornosti neušla ani výbava školy poľnohospodárskou mechanizáciou.

            Pre všetkých pozvaných hostí, pracovníci našej školy, usporiadali bohaté pohostenie, kde sme sa prezentovali kuchárskymi, cukrárskymi a pekárskymi výrobkami v najvyššej kvalite.

            Bola to prezentácia školy na najvyššej úrovni. Máme neskutočný potenciál, po odbornej, materiálnej a ľudskej stránke. Osobne som rád, že nás takto vníma aj zriaďovateľ a odborná verejnosť.

            Ing. Tomáš Hudáček, zástupca riaditeľa pre teoretické vyučovanie

          • Okolo Slovenska 2025

          • Dňa 19. septembra 2025 sa žiaci I.AM pod vedením Mgr. Miriam Horanskej zúčastnili na zahájení 3. etapy cyklopretekov Okolo Slovenska 2025, ktorá prvýkrát štartuje v meste Kežmarok a končí v Banskej Bystrici.

            Ide o najdlhšiu etapu s dĺžkou 192, 7 km. Atmosféra bola nabitá energiou a aj počasie prialo. V sprievodnom programe boli predstavení jednotliví pretekári družstiev a taktiež sme sa dozvedeli, že v roku 1958 bol víťazom týchto pretekov Kežmarčan Walter Renner.

            Mgr. Miriam Horanská

          • KOŽaZ

          • Jesenné slniečko nesklamalo a vytiahlo nás do prírody, kde žiaci III.AM, III.AP, III.AV pod vedením  Ing. Ivana Troppa a  Ing. Kamily Chovancovej  absolvovali prvý deň kurzu na ochranu života a zdravia človeka

            Po prednáške o prírode, mokradiach, správaní sa v TANAPe sme prešli náučný chodník Pramenisko a kurz zavŕšili návštevou Múzea TANAP-u v Tatranskej Lomnici.

            Kurz na ochranu života a zdravia človeka splnil svoj cieľ.

            Ing. Kamila Chovancová

          • Úprava vjazdu v Pradiarni

          • Žiaci odboru stavebná výroba z tried I.RS a II.RS v rámci plnenia tematického celku - terénne úpravy upravili pod dozorom majstra OV Bc. Juraja Ploščicu vjazd k budove školy v Pradiarni.

            Mgr. Pavol Danielčák

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola agropotravinárska a technická
      • +421 52 4523040
      • Kušnierska brána 349/2
        060 01 Kežmarok
        Slovakia
      • 000159468
      • Ing. Stanislav Marhefka
        0903 610 861
        riaditel@sos-kusnierska-kk.vucpo.sk
      • Ing. Tomáš Hudáček
        0915 946 232
        hudacektomas13@gmail.com
      • Ing. Iveta Fodorová
        0903 640 878
        fodorova.iveta@gmail.com
      • Mgr. Tomáš Šimoňák
        0908 534 998
        tomas.simonak83@gmail.com
      • Ing. Iveta Koššárová
        0904 202 896
        uctovnickasoskk@gmail.com
      • Mgr Ján Hanesovský
        0911 080 903
        jedalen@soskezmarok.sk
      • Ing. Marcela Jurčová
        m.jurcova.vychovny.poradca.kk@gmail.com
      • Ing. Peter Barančo,barancop@gmail.com
      • Mgr. Veronika Kellnerová, veronika.majer@gmail.com
      • Ondrej Maitner
        0907 574 909
        studijne.soskezmarok@gmail.com
      • https://www.facebook.com/people/SO%C5%A0-agropotravin%C3%A1rska-a-technick%C3%A1-Ke%C5%BEmarok/61558753343215/
    • Prihlásenie