• Vianočný deň u nás!

          • Posledný deň v škole bol u nás poriadne vianočný 😊. Spríjemnili sme si ho vianočnými svetrami, šatami a rôznymi doplnkami. Prajeme Vám pohodové prežitie sviatkov.

            Mgr. Tatiana Jacenková, Mgr. Estera Horanská, Bc. Slavomíra Mlynarčíková a Mgr. Ľudmila Žáčiková

          • Vianočná burza pomoci

          • Dňa 11.12.2023 Nadácia PSK pre podporu rodiny usporiadala Vianočnú burzu pomoci na Úrade PSK za účasti poslancov.

            Vianočnej burzy pomoci sa zúčastnili stredné školy a jednou z nich bola aj naša škola.

            Bc. Mária Strelková

          • Výchovné a kariérové poradenstvo

          • Dňa 4. decembra navštívili našu školu zamestnanci obecného úradu z obce Stráne pod Tatrami, ktorí sú súčasťou podporného tímu pre žiakov.  Pomáhajú im pri problémoch s učením a riešia aj  dochádzku na vyučovanie. Nás teší, že dvaja z nich Róbert Badžo a Dominik Oračko sú absolventi našej školy a budú s nami úzko spolupracovať na zlepšení výchovno-vzdelávacích výsledkov a dochádzky žiakov na vyučovanie.

            Základná škola Grundschule v Kežmarku usporiadala dňa 7. decembra prezentačné podujatie pre žiakov 9. ročníka, ktorí sa rozhodujú, kam po ukončení základnej školy. 

            Náš tím v zložení Ing. Zuzana Rumlová, Ing. Marcela Jurčová, žiačky Melánia Martonová  (III.AV) a Vanesa Horváthová (IV.AA) predstavil všetky študijné a učebné odbory, ktoré máme schválené Prešovským samosprávnym krajom na budúci školský rok 2024/2025. Žiaci sa živo zaujímali o možnosti štúdia, prijímacie konanie na jednotlivé odbory, ako aj o uplatnenie absolventov našej školy v praxi.

                            Ing. Zuzana Rumlová, Ing. Marcela Jurčová

          • LOVU ZDRAR! – 3. deň s lesníkom

          • Národné lesnícke centrum – centrum transferu poznatkov a lesnej pedagogiky  Zvolen v rámci projektu  LESU ZDAR! – lesná pedagogika pre stredné školy organizovalo 30. 11. 2023  stretnutie študentov v Spišskej Belej – Mestské lesy, 3. deň s lesníkom. Cieľom stretnutia bolo predstaviť študentom II.AM, III. AM a IV.AM, význam a úlohy lesného hospodárstva.

            3. deň s lesníkom sa konal v lesnej učebni správy  mestských lesov Spišská Belá na Šarpanci. Cieľom stretnutia bolo poskytnúť priestor na otvorenú a kreatívnu konverzáciu, preskúmať a poznať vybrané riešenia na otázky z dotazníkového prieskumu. Taktiež zdieľať nápady, názory, inšpirácie a dosiahnuť tak hlbšie porozumenie danej situácie a rôznych pohľadov na ňu. Študenti vyvíjali aktivitu, zapájali sa do diskusie, zdôvodňovali svoje názory na zadané témy. Spolupráca a tímová práca sa študentom veľmi páčila a zaujala ich samotná učebňa, v ktorej je prierez lesníctva od minulosti do súčasnosti. Študenti by uvítali, takéto stretnutia častejšie.

            Ing. Veronika Dziaková

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 5.12.2023 sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku a žiaci našej školy opäť raz preukázali, že angličtina ich baví a je v súčasnosti takmer povinnou výbavou každého mladého človeka, uchádzajúceho sa o dobrú prácu. Celkovo sa olympiády zúčastnilo 11 študentov.

            Víťazkou sa stala Veronika Mizdošová zo IV.AP, na 2. mieste sa umiestnil Lukáš Pach zo IV.AP a tretím v poradí bol Adam Gallik zo IV.AV.

            Víťazka postupuje na okresné kolo.

            Best of luck.

            Ing. Eva Veselovská