• Podpora vzdelávania a vybavenie BOSCH

          • Dňa 15. februára.2024 sa Bc. Jaroslav Beskyd a Ing. Ján Richtarčík zúčastnili školenia „Podpora vzdelávania
            a vybavenie BOSCH pre automobilové školy“ v SOŠA, pracovisko praktického vyučovania Jarmočná 6,
            Košice.
             

            Na školení bola prezentovaná firma BOSCH, boli uvedené výsledky súťaže Autoopravár Junior 2023 a porovnanie v rámci SR a ČR, prebehlo školenie ohľadom dielenského vybavenia a SW ESI(TRONIC), problematika ADAS a vysvetlenie kalibrácie - uvedenie statickej a dynamickej kalibrácie pomocou DAS 3000.

            Nasledovalo predstavenie prepracovanej verzie ESI(tronic) – prepracovaný, jednoduchší software v diagnostike vozidiel. Predvedená bola sériová diagnostika (informačný systém), Secure Gateway, vzdialená diagnostika. V záverečnej časti boli teoretické poznatky prakticky predvedené na vozidlách Škoda Kodiaq a VW Passat.

            Ing. Ján Richtarčík

          • Ponuka práce

          • Príjmeme do pracovného pomeru kuchárku do školskej jedálne.

            Pracovný pomer na dobu určitú - záskok počas materskej dovolenky, nástup ihneď.

            Žiadosť o prijatie do zamestnania spolu so životipisom prosím zaslať na adresu: jedalen@soskezmarok.sk, alebo osobne Mgr. Jánovi Hanesovskému do školskej jedálne, Jakuba Kraya 8, 060 01  Kežmarok

            Katrarína Gancarčíková, mzdová a personálna účtovníčka

          • Deň otvorených dverí v EP Rakúsy

          • Dňa 15.2.2024 sa na EP Rakúsy konal Deň otvorených dverí, pre žiakov ZŠ.

            Žiaci mali možnosť vidieť svojich starších kamarátov priamo na odbornom výcviku pri práci.Predstavili sme im dvojročné odbory - potravinárska výroba, stavebná výroba a spracúvanie dreva.Veríme, že sa s mnohými z nich uvidíme v novom školskom roku.

            Bc. Božena Suchanovská

          • Školenie obslúh traktorov a mechanizátorov

          • 'Dňa 8. februára 2024 sa naša škola v zastúpení žiakov II.EM pod dozorom Ing. Samuela Mačáka zúčastnila na školení obslúh traktorov a mechanizátorov organizovanom na výstavisku Agrokomplex v Nitre.

            Jeho cieľom bolo popísať aj prakticky ukázať správnu údržbu a prevádzku traktorov, predstaviť systémy navigácie traktorov vrátane ukážky ovládania a nastavovania navigácie a tiež popísanie moderných možností servisného zabezpečenia. Na školení sa tiež predstavili novinky z portfólia spoločnosti John Deere vrátane nových modelov traktorov a iných strojov a boli prezentované trendy vývoja poľnohospodárskej techniky.

            Ing. Samuel Mačák
             

          • Majstrovstvá školy vo florbale

          • Dňa 8. februára 2024 sa uskutočnil školský turnaj vo florbale.

            Turnaj sa hral v dvoch skupinách. Víťazi skupín hrali finále, druhý v skupinách si to rozdali o 3. miesto.

            Po bojovných, a veľa krát vyrovnaných zápasov, sa stali víťazmi a majstrami školy žiaci s výberu IV.AP, IV.AA. Druhé miesto patrí výberu triedy I.E a 3. miesto mixu IV.AV, II.ND a I.E.

            Víťazná zostava: Máro Šugerek, Matúš Danielčák, Jakub Chovaňák, Matúš Sekerák, Milan Koščák (všetci IV.AP) a Marko Pavlikovič (IV.AA).

            Ďakujeme všetkým hráčom za predvedené výkony a vysokú úroveň turnaja.

            Ing. Ivan Tropp, Mgr. Tomáš Šimoňák

          • Záverečná konferencia v Bratislave

          • Svetová Banka spolu s partnermi Iniciatívy dobiehajúcich regiónov (SK CuRI) našu školu pozvala na záverečnú konferenciu a výstavu pod názvom “Modernizácia stredného školstva a jej význam pre ekonomiku Slovenska a jeho regiónov: Príspevok CuRI ” 

            Cieľom konferencie bolo priblížiť a zhodnotiť výsledky komponentu v oblasti stredného odborného školstva počas celej doby implementácie Iniciatívy na Slovensku. Zároveň bola pre účastníkov pripravená aj výstava vybraných škôl z regiónov PSK, KSK a BBSK, v rámci ktorej  školy predstavili ich zameranie a výstupy.

            Ing. Ivete Fodorová

          • Naši basketbalisti na 2. mieste

          • Dňa 7. februára 2024 sa družstvo našich chlapcov zúčastnilo okresného kola v basketbale stredných škôl. Turnaj sa odohral v mestskej športovej hale Vlada Jančeka v Kežmarku.

            Turnaja sa zúčastnilo 5 družstiev z nášho okresu (Gymnázium P. O. Hviezdoslava, Hotelová akadémia, Škola umeleckého priemyslu, Gymnázium Sp. Stará Ves a SOŠ agropotravinárska a technická). Hralo sa systémom každý s každým.

            Družstvo našich chlapcov obsadilo po skvelých a bojovných výkonoch celkové 2. miesto.

            Našu školu reprezentovali: Valentín Hudák, Marko Pavlikovič, Pavol Vosovič, Tomáš Tropp, Matúš Sekerák, Kristián Michalák, Matej Mačák, Adam Gallik, Matúš Danielčák. Trénerom a vedúcim družstva bol Mgr. Tomáš Šimoňák.

            Mgr. Tomáš Šimoňák