Dňa 7. mája 2024 sa žiaci 1. ročníka dvojročného učebného odboru 2982 F potravinárska výroba a 6468 F pomocník v kuchyni zúčastnili odbornej exkurzie v elokovanom pracovisku Ľubica.
Cieľom exkurzie bolo rozšírenie svojich odborných vedomostí priamo v prevádzke, ktorá nielen vyrába, ale predovšetkým spracováva a finalizuje svoje výrobky do trhovej podoby.
Žiaci získali nové poznatky pri príprave surovín a výrobe mrazených polotovarov, cestovín, pečiva, chleba a cukrárskych výrobkov. Budúci pracovníci v potravinárstve mali možnosť vidieť výrobné priestory, oboznámili sa nielen s technologickými postupmi, ale aj s modernými gastronomickými pracovnými strojmi, zariadeniami a inventárom používaným na výrobu, balenie a expedíciu rozličného sortimentu priamo vo výrobnom procese. Obohatením bola možnosť vyskúšať si niektoré pracovné úkony a jeden vlastnoručne vyrobený polotovar mohli následne aj senzoricky zhodnotiť všetkými zmyslami.
Odborná exkurzia splnila svoj cieľ a všetky nadobudnuté informácie a vedomosti môžu žiaci ďalej uplatniť v ich potravinárskej praxi. Ďakujeme Mgr. Márii Marhefkovej a ďalším pracovníkom, ktorí nás exkurziou sprevádzali.
Ing. Michaela Jurdiková a Bc. Bibiána Koššárová