Hlavná stránka
Ponuka štúdia na školský rok 2025/2026
Kurz senzorického hodnotenia potravín
Senzorické hodnotenie je prvou informáciou o potravine z fyziologického hľadiska. Hodnotí sa vzhľad, vôňa, chuť a konzistencia. Tieto znaky vnímame zmyslovými orgánmi. Vieme posúdiť odpudzujúcu chuť, vzhľad či zápach. Čo môže senzorická analýza ponúknuť výrobcom a distribútorom potravín?
12Ide hlavne o sledovanie a optimalizáciu kvality produktov a o to, ako budú produkty prijímané zákazníkmi. Organoleptické testovanie nachádza svoje využitie pri vývoji nových produktov zlepšovaní výrobkov a technologických postupov, stanovenie doby minimálnej trvanlivosti a monitoring zmien počas skladovania.
Ukončenie KOŽaZ-u
6. jún 2025 bol pre triedy III.CK a III.CP posledným dňom kurzu na ochranu života a zdravia človeka so zameraním na pohyb v prírode.
KOŽAZ sa realizoval malou túrou na Hrebienok, Rainerovu chatu a okolo Studenovodských vodopádov späť. Počasie nám prialo, slniečko spríjemňovalo turistiku a celú atmosféru. Kurz splnil svoj účel.
Deň mladého farmára
Dňa 1. júna 2025 pri príležitostí dňa detí sa v Spišskej Belej v kaštieli Strážky konal „Deň mladého farmára“.
7Na podujatí sa prezentovala aj naša škola. V prezentačnom stánku ponúkala cukrárske a pekárske výrobky, pri ochutnávke ktorých návštevníci ocenili zručnosť žiakov našej školy.
Zároveň si deti v tvorivých dielňach mohli vyskúšať prácu s modelovacou hmotou – modelovanie rôznych tvarov. Deťom sa páčilo aj vykrajovanie s formičkami a vaľkanie pripraveného cesta.
Mapa
Sledujte nás ...
Prihlásenie
Zvonenia
Pondelok 16. 6. 2025Jedálny lístok
- Pondelok09. 06.
- Polievka kyslá zemiaková s vajíčkom (180/200/220/250)
1: Bravčové stehno s paprikou a paradajkami (86/112/128/154)
Tarhoňa dusená (110/140/170/210)
Jablká (75/150/150/200)
Stolová voda (200/200/200/250)
2: Šampiňóny na smotane (150/170/190/220)
Cestoviny (120/140/165/185)
Jablká (75/150/150/200)
Stolová voda (200/200/200/250)
- Utorok10. 06.
- Polievka zelerová (180/200/220/250)
Bulgur (110/140/160/190)
1: Hovädzia pečienka sviečková (134/160/176/202)
Knedľa kysnutá (80/90/120/150)
Keksy - sušienky (30/30/30/30)
Ovocno - zeleninový nápoj z prírodného 100% koncentrátu (150/200/200/250)
2: Cestoviny s omáčkou Pesto rosso (175/220/260/300)
Cherry paradajky (19/22/27/36)
Keksy - sušienky (30/30/30/30)
Ovocno - zeleninový nápoj z prírodného 100% koncentrátu (150/200/200/250)
Dokumenty
Fotogaléria
- zatiaľ žiadne údaje
- Počet návštev: 1410707