Hlavná stránka
Ponuka štúdia na školský rok 2025/2026
Exkurzia ,,Ranč Čajka“
Dňa 16. júna 2025 sa žiaci I.AV a asistentka Denisa Krempaská zúčastnili exkurzie na Ranči ,,Čajka“. Žiaci mali možnosť zužitkovať svoje vedomosti z odbornej praxe pri zaobchádzaní, fixácií, prístupu, manipulácii, pozorovaní koní a z oblasti anatómie.
32Na Ranči okrem jazdeckých a výkonných koní žiaci videli rôzne plemená hrabavej a vodnej hydiny, králikov a psov.
Kurz senzorického hodnotenia potravín
Senzorické hodnotenie je prvou informáciou o potravine z fyziologického hľadiska. Hodnotí sa vzhľad, vôňa, chuť a konzistencia. Tieto znaky vnímame zmyslovými orgánmi. Vieme posúdiť odpudzujúcu chuť, vzhľad či zápach. Čo môže senzorická analýza ponúknuť výrobcom a distribútorom potravín?
12Ide hlavne o sledovanie a optimalizáciu kvality produktov a o to, ako budú produkty prijímané zákazníkmi. Organoleptické testovanie nachádza svoje využitie pri vývoji nových produktov zlepšovaní výrobkov a technologických postupov, stanovenie doby minimálnej trvanlivosti a monitoring zmien počas skladovania.
Ukončenie KOŽaZ-u
6. jún 2025 bol pre triedy III.CK a III.CP posledným dňom kurzu na ochranu života a zdravia človeka so zameraním na pohyb v prírode.
KOŽAZ sa realizoval malou túrou na Hrebienok, Rainerovu chatu a okolo Studenovodských vodopádov späť. Počasie nám prialo, slniečko spríjemňovalo turistiku a celú atmosféru. Kurz splnil svoj účel.
Mapa
Sledujte nás ...
Prihlásenie
Zvonenia
Sobota 21. 6. 2025Jedálny lístok
- Streda29. 01.
- Polievka gulášová s koreňovou zeleninou a batatom (180/200/220/250)
Chlieb k polievke celozrnný (30/50/50/70)
1: Cestoviny s lososovou omáčkou (165/195/240/290)
Banány (90/200/200/250)
Čaj ovocný s medom (150/200/200/250)
2: Žemľovka s tvarohom a jablkami (200/250/300/360)
Banány (90/200/200/250)
Mlieko polotučné (150/200/200/250)
- Štvrtok30. 01.
- Polievka Markina (180/200/220/250)
1: Zemiaky na kyslo (190/220/260/280)
Pečená domáca klobáska (-/66/76/95)
Chlieb k prívarku celozrnný (40/60/80/100)
Koláčik (80/40/40/65)
Ovocný nápoj z prírodného 100% koncentrátu (150/200/200/250)
2: Zeleninový šalátový tanier (-/-/-/270)
Banketka / 2 ks (50/70/80/100)
Koláčik (80/40/40/65)
Ovocný nápoj z prírodného 100% koncentrátu (150/200/200/250)
Dokumenty
Kalendár
- jún
- 20
- kurz senzorického hodnotenia
II.CK, II.CP - 20. 6.
- Školská udalosť
- kurz senzorického hodnotenia
- jún
- 24
- kurz senzorického hodnotenia
II.CC, II.CB - 24. 6.
- Školská udalosť
- kurz senzorického hodnotenia
- jún
- 24
- Triednická hodina
I.AM, I.AP, I.AV, III.AM, III.AP, III.AV, I.NP, I.ND, I.CB, I.CC, I.CO, I.EA, I.EM, II.CK, II.CP - 24. 6.
4.-5. - Hodina s triednym učiteľom
- Triednická hodina
- jún
- 24
- Cvičenie CO
I.AM, I.AP, I.AV, I.CB, I.CC, I.CO, I.EA, I.EM, I.ND, I.NP, II.CK, II.CP, III.AM, III.AP, III.AV - 24. 6.
6.-7 - Školská udalosť
- Cvičenie CO
Fotogaléria
- zatiaľ žiadne údaje
- Počet návštev: 1426799