Hlavná stránka
Ponuka štúdia na školský rok 2025/2026
Kurz senzorického hodnotenia potravín
Senzorické hodnotenie je prvou informáciou o potravine z fyziologického hľadiska. Hodnotí sa vzhľad, vôňa, chuť a konzistencia. Tieto znaky vnímame zmyslovými orgánmi. Vieme posúdiť odpudzujúcu chuť, vzhľad či zápach. Čo môže senzorická analýza ponúknuť výrobcom a distribútorom potravín?
12Ide hlavne o sledovanie a optimalizáciu kvality produktov a o to, ako budú produkty prijímané zákazníkmi. Organoleptické testovanie nachádza svoje využitie pri vývoji nových produktov zlepšovaní výrobkov a technologických postupov, stanovenie doby minimálnej trvanlivosti a monitoring zmien počas skladovania.
Ukončenie KOŽaZ-u
6. jún 2025 bol pre triedy III.CK a III.CP posledným dňom kurzu na ochranu života a zdravia človeka so zameraním na pohyb v prírode.
KOŽAZ sa realizoval malou túrou na Hrebienok, Rainerovu chatu a okolo Studenovodských vodopádov späť. Počasie nám prialo, slniečko spríjemňovalo turistiku a celú atmosféru. Kurz splnil svoj účel.
Deň mladého farmára
Dňa 1. júna 2025 pri príležitostí dňa detí sa v Spišskej Belej v kaštieli Strážky konal „Deň mladého farmára“.
7Na podujatí sa prezentovala aj naša škola. V prezentačnom stánku ponúkala cukrárske a pekárske výrobky, pri ochutnávke ktorých návštevníci ocenili zručnosť žiakov našej školy.
Zároveň si deti v tvorivých dielňach mohli vyskúšať prácu s modelovacou hmotou – modelovanie rôznych tvarov. Deťom sa páčilo aj vykrajovanie s formičkami a vaľkanie pripraveného cesta.
Mapa
Sledujte nás ...
Prihlásenie
Zvonenia
Streda 18. 6. 2025Jedálny lístok
- Štvrtok07. 11.
- Polievka tekvicovo-mrkvová so zázvorom (180/200/220/250)
1: Sekaná pečienka (50/70/85/100)
Zemiaky na kyslo (190/220/260/280)
Chlieb k prívarku celozrnný (40/60/80/100)
Ovocno - zeleninový nápoj z prírodného 100% koncentrátu (150/200/200/250)
2: Bravčová pečeň na zelenine (102/128/150/166)
Ryža dusená (110/150/170/190)
Ovocno - zeleninový nápoj z prírodného 100% koncentrátu (150/200/200/250)
- Piatok08. 11.
- Polievka šošovicová s párkom (189/213/234/265)
1: Slovenské rizoto s rybím mäsom (190/240/290/330)
Šalát miešaný (50/90/90/120)
Voda s citrónovou šťavou a bylinkami (150/200/200/250)
2: Žemľovka s tvarohom a jablkami (200/250/300/360)
Mlieko polotučné (150/200/200/250)
Dokumenty
Fotogaléria
- zatiaľ žiadne údaje
- Počet návštev: 1416685